Laspaumelle

Laspaumellen zijn 2-delige scharnieren. Ze zijn uitneembaar, vandaar de naam paumelle. Laspaumellen, ook laspaumelles genoemd (Franse taal) worden geproduceerd uit getrokken warmwalsprofielen. Middels draai- en freesbewerkingen worden de paumelledelen vervaardigd.. Vervolgens wordt een pen ingeperst. Het gewicht van laspaumellen rust op de ring, niet op de punt van de pen. Laspaumelles kunnen worden voorzien van een smeernippel.
Laspaumellen zijn specifiek bestemd voor de metaalindustrie. Met MIG/MAG lassen worden de laspaumelles aan de metalen constructie of metalen kozijn bevestigd. Laspaumellen zijn robuust. Ze zijn beschikbaar van 40 tot 200mm en kunnen hoge draaggewichten aan. Laspaumellen zijn verkrijgbaar in staal, roestvast staal AISI 304 (Wn 1.4301), roestvast staal AISI 316 (Wn 1.4404) en aluminium.

Voorbeeld van een laspaumelle, aangeboden door BOSCH Scharnieren. Voorbeeld van een laspaumelle, aangeboden door BOSCH Scharnieren. Voorbeeld van een laspaumelle, aangeboden door BOSCH Scharnieren.

Belangrijk bij de verwerking zijn:

– goed uitlijnen

– zo weinig mogelijk warmte inbrengen.

Het meest uitgebreide assortiment laspaumelles vindt u op www.laspaumelles.nl