Krakende, piepende scharnieren

Muziekstukken op basis van het geluid van scharnieren.

Nico_de_Gruiter_BOSCH_ScharnierenNico de Gruiter is een veelzijdig kunstenaar. Hij maakt prachtige houten kunstobjecten, die hij maakt van snoeihout en beschildert met expressieve kleuren. Daarnaast is hij componist van experimentele en elektro-akoestische muziek. Zo componeerde hij ook het stuk ‘At the door’, dat hij maakte op basis van alle piepende en krakende scharnieren van de deuren in zijn huis.

Ook maakte hij een draaibaar houten object met zang, dans en muziek ter gelegenheid van de opening van het nieuwe bedrijfspand van Geerts Huis-O-Theek op 1 september 1989 in Eindhoven.

Nico de Gruiter object Nico de Gruiter object Nico de Gruiter object Nico de Gruiter object

Als producent van maatwerkscharnieren en pianoscharnieren van hoge kwaliteit bezien wij het stuk van Nico met een knipoog en een glimlach.

Luister (en kijk) naar ‘At the door’

Kijk en luister naar het Nijinsky Project uit 1989

Nico heeft muziekstukken gecomponeerd voor de expositie Soleil-Desert, het toneelstuk Iffegenea, het Jozef Bloks Museum en de film ‘De Dame en de Deur 11’12’.

Het werk van Nico de Gruiter is verzameld op de CD Soundspace. Fragmenten van zijn muziek en voorbeelden van zijn kunstobjecten vind je op www.nicodegruiter.nl